Web Analytics Made Easy - Statcounter

سلیمانی با بیان اینکه مخالفان ایجاد شبکه ملی اطلاعات کسانی هستند که دست به اختلاس و فساد می‌زنند اظهار کرد: قابلیت ایجاد شبکه ملی اطلاعات در دست کسانی است که نمی‌خواهند این امکان مهم در اختیار ملت ایران قرار گیرد.

«محمد سلیمانی» وزیر اسبق ارتباطات و فناوری اطلاعات در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ درباره اهمیت راه‌اندازی «شبکه ملی اطلاعات» در کشور گفت: امروز، عصر فناوری اطلاعات است و بسیاری از کارها با اینترنت و وسایل ارتباطی مانند گوشی انجام می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بنابراین برای ساماندهی بسیاری از فعالیت‌ها و حل مشکلات نیاز به گسترش فناوری اطلاعات داریم.

وی افزود: برای مثال جهت سروسامان دادن نظام بانکی کشور، مبارزه با فساد، اختلاس، قاچاق و مواردی از این دست نیاز به فناوری اطلاعات داریم؛ همچنین برای ایجاد تحول در آموزش که در حال حاضر به دلیل کرونا با مشکلاتی نیز مواجه شدیم، توسعه زیرساخت‌ها و گسترش این فناوری راه‌حل مشکل است.

سلیمانی با بیان اینکه در بخش‌های دیگر از جمله فرهنگی، اجتماعی و حتی سیاسی نیز ضرورت فناوری اطلاعات کاملا مشهود و روشن است اظهار کرد: امروزه هر انسانی یک تلفن همراه دارد و از این طریق می‌تواند با داخل یا خارج ارتباط برقرار و از داده ها و اطلاعات و اخبار استفاده کند.

وزیر اسبق ارتباطات و فناوری اطلاعات درباره ضرورت راه‌اندازی شبکه ملی اطلاعات گفت: اگر بخواهیم رشد و توسعه تکنولوژی داشته باشیم، از رکود صنعت جلوگیری کرده و این بخش را فعال کنیم و همچنین توزیع کالا را سامان دهیم و حتی مشکلات کشاورزان را حل کنیم که در حال حاضر با مشکلات جدی در بخش توزیع مواجه هستند و برای مثال کالایی که 20 هزار تومان در بازار به فروش می‌رسد را کشاورزان 2 تا 3 هزار تومان به واسطه‌ها می‌فروشند، راهکار این است که با استفاده از فناوری اطلاعات، توزیع کالا و خدمات را سامان بخشیم.

وی با بیان اینکه برای رفع مشکلات و سامان بخشیدن به فعالیت‌ها باید شبکه ملی اطلاعات توسعه پیدا کند ادامه داد: کشوری مانند ایران با این جمعیت، تعداد شهرها، وسعت و مرز طولانی به یک شبکه ملی اطلاعات نیاز دارد تا امور مذکور را در آن انجام دهیم و اطلاعات به دست نااهلان نرسد و رقبا و کشورهای دشمن و کسانی که می‌خواهند از اطلاعات ما استفاده کنند تا مانع رشد اقتصادی کشور شوند، به اطلاعات کشور دست پیدا نکنند.

سلیمانی با بیان اینکه برای جلوگیری از سوءاستفاده دشمن از اطلاعات چاره‌ای جز راه‌اندازی شبکه ملی اطلاعات نداریم اظهار کرد: تمام کشورهایی که وضعیتی مانند ایران دارند و برخی کشورهای کوچک در اروپا که وسعتشان به اندازه یکی از استان‌های ایران است شبکه‌های ملی اطلاعاتی خود را راه‌اندازی کرده‌اند.

شبکه ملی اطلاعات به معنای قطع اینترنت جهانی نیست

وزیر اسبق ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه شبکه ملی اطلاعات به هیچ وجه به معنای محصور کردن و ایزوله کردن کشور و قطع ارتباط با دنیا و قطع اینترنت نیست تأکید کرد: کسانی که با ایجاد این شبکه مخالفت می‌کنند چند گروهند؛ اولین گروه قاچاقچیان هستند؛ گروه دوم کسانی هستند که در حوزه اقتصاد در حال سوءاستفاده هستند و دست به اختلاس و فساد می‌زنند.

وی ادامه داد: گروه سوم کسانی هستند که می‌خواهند فرهنگ ایران و زبان فارسی‌ را محدود کرده و مانع گسترش آن در سطح منطقه و دنیا شوند و دسته آخر کسانی هستند که می‌خواهند برای ما معضلات اجتماعی ایجاد کنند و حاکمیت شبکه را در اختیار خود داشته باشند تا اگر بحرانی در کشور ایجاد شد بتوانند آن را مدیریت کنند کمااینکه در گذشته نیز چنین اتفاقی رخ داده است.

سلیمانی با بیان اینکه مخالفان شبکه ملی اطلاعات در اصل با پیشرفت ایران به دلیل دشمنی، رقابت یا سوءاستفاده از شرایط مخالفند، اظهار کرد: بنابراین باید شبکه ملی اطلاعات ایجاد شده و گسترش یابد. هرچند گام‌هایی در این راستا برداشته شده اما کافی نیست.

وزیر اسبق ارتباطات و فناوری اطلاعات راه‌اندازی و توسعه شبکه ملی اطلاعات را منوط به اراده قوی، مستحکم و خدشه‌ناپذیر دولت دانست و افزود: اگر دولت اراده کند می‌تواند این کار را در چند ماه انجام دهد و با خرید دستگاه‌های لازم و دادن آموزش‌های کافی به کارمندان و نیروها خدمات بهتری را به جامعه ارائه دهد.

وی با بیان اینکه در کنار اراده دولت، اراده ملی نیز نیاز است اظهار کرد: یعنی هر سه قوه و تمام دستگاه‌ها و تک ‌تک افزاد جامعه باید شبکه ملی اطلاعات را از دولت مطالبه کنند.

سلیمانی با بیان اینکه دلیل راه‌اندازی نشدن این شبکه نبود پول نیست و تنها ضعف اراده است تأکید کرد: در حال حاضر درآمد وزارت ارتباطات بالای 10 هزار میلیارد تومان در سال است. بعد از شرکت نفت برخی شرکت‌های وزارت ارتباطات جزو پردرآمدترین شرکت‌ها هستند زیرا مبلغ بالایی از خدمات فروش اپراتورها وارد خزانه می‌شود و مردم در عمل در حال پرداخت هزینه ایجاد شبکه ملی اطلاعات و توسعه امکانات مورد نیاز آن هستند.

وی با بیان اینکه ایجاد شبکه ملی اطلاعات ضروری است اظهار کرد: این موضوع نباید به هیچ عنوان سیاسی شود. یکی از دلایل مظلوم واقع شدن شبکه ملی اطلاعت نیز سیاسی شدن آن است. برای مثال هر زمان از ضرورت ایجاد این شبکه صحبتی شد، برخی ماجرا را سیاسی کرده و گفتند که می‌خواهند اینترنت را قطع کنند، مردم را کنترل کنند یا بگیر و ببند راه بیندازند.

سلیمانی شفاف‌سازی در این زمینه را ضروری دانست و تأکید کرد: دولت باید در زمینه تشکیل شبکه ملی اطلاعات پیشتاز شده و شفاف‌سازی کند و در کنار آن مجلس و قوه قضاییه به کمک آمده و این شبکه ایجاد شود.

معنای شبکه ملی اطلاعات نفی حاکمیت دشمن بر اطلاعات است

وزیر اسبق ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه من در زمان وزارت اولین کسی بودم که موضوع راه‌اندازی شبکه ملی اطلاعات را مطرح کردم ادامه داد: در همان زمان هجمه‌های بسیار زیادی علیه ما از سوی رسانه‌ها صورت گرفت و شروع به جوسازی در رابطه بااین موضوع کردند در حالی‌که کار کاملا فنی و غیرسیاسی بود.

وی با بیان اینکه در این حوزه افراد باید کاملا تخصصی اظهار نظر کنند افزود: سیاسی شدن موضوع منجر به اتفاقی می‌شود که در 14 سال اخیر رخ داده و ایجاد شبکه ملی اطلاعات بر روی زمین مانده است و ادامه این روند باعث می‌شود در آینده نیز این شبکه راه‌اندازی نشود.

سلیمانی با بیان اینکه مطمئن باشید آمریکا، اروپا و دشمنان ایران دوست ندارند شبکه ملی اطلاعات ایران ایجاد شود تأکید کرد: ما باید بر شبکه اطلاعاتی خود حاکمیت پیدا کنیم. در حال حاضر از هر وزیر یا مسئولی بپرسید که حاکمیت شبکه مجازی در دست کیست؟ پاسخ کاملا روشن است و همه خواهند گفت که در دست آمریکا و دشمنان کشور است.

وزیر اسبق ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه حاکمیت شبکه اطلاعات کشور در دست کسانی است که نمی‌خواهند این حاکمیت در اختیار ملت ایران قرار گیرد افزود: همانگونه که مرزهای جغرافیایی کشور در اختیار ملت است، مرزهای اطلاعاتی نیز باید تحت اختیار ملت قرار گیرد. بیشتر کسانی که علیه شبکه ملی اطلاعات هجمه وارد می‌کنند و در رسانه‌ها علیه آن می‌نویسند، کسانی هستند که از جایی پول می‌گیرند تا علیه این اقدام ملی مقاله بنویسند و سخنرانی کنند و منافعشان در این است که شبکه ملی اطلاعات ایجاد نشود.

سلیمانی با بیان اینکه تمام هدف مخالفان مانع شدن برای ایجاد این شبکه است ادامه داد: سرنخ این موضوع در خارج از کشور است و من با موارد مختلف روبه رو شدم که با خارج در ارتباط بودند. اروپا و آمریکا برای آنکه برخی افراد و رسانه‌ها علیه شبکه ملی اطلاعات سخن گفته و مطلب بنویسند و با جوسازی روی افکار عمومی تأثیر بگذارند، پول های کلان خرج می کنند زیرا آنها می خواهند حاکمیت شبکه همچنان در ید قدرت آنها باشد.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: ایجاد شبکه ملی اطلاعات کسانی هستند حاکمیت شبکه حال حاضر اختیار ملت راه اندازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۷۲۷۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اختلال‌های ارتباط مخابراتی در کهگیلویه و بویراحمد برطرف شد

سرپرست مخابرات کهگیلویه و بویراحمد از رفع اختلال ارتباطی در ۱۹۰ سایت استان خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کهگیلویه و بویراحمد، خداداد خالق پناه، امروز_ یکشنبه، شانزدهم اردیبهشت _ در جمع خبرنگاران، با اشاره به بارش‌های شدید روزهای گذشته در کهگیلویه و بویراحمد، اظهار کرد: طوفان شدید همراه با باران سیل‌آسا گچساران را در نوردید و باعث قطع شبکه برق در برخی از مناطق شهرستان شد که به دلیل نوسان در شبکه برق، تعداد ۱۹۰ سایت موبایل در دو شهرستان گچساران و بویراحمد دچار اختلال شدند.

وی افزود: با توجه به پیش‌بینی قبلی، دستورات و راهنمایی‌های لازم جهت آماده‌باش حداکثری پرسنل ارتباطات سیار و تلفن ثابت به عمل آمد و به همین خاطر نه اکیپ رفع خرابی در دو شهرستان گچساران و بویراحمد مستقر و پس از ۱۵ ساعت تلاش ارتباط نقاط قطع شده وارد مدار شد.

سرپرست مخابرات کهگیلویه و بویراحمد گفت: مدت زمان وصل شبکه برق و ترافیک جاده‌ای بر مدت زمان رفع خرابی مورد انتظار بسیار پررنگ بود.

وی تصریح کرد: در صورت وقوع حوادث و بلایای طبیعی این آمادگی را داریم، در کمترین زمان ممکن وضعیت ارتباطات را با تکیه بر دانش و تخصص مخابرات منطقه به وضعیت مطلوب برسانیم.

کد خبر 750713

دیگر خبرها

  • درز اطلاعات محرمانه ارتش آلمان در اینترنت
  • کشور‌های مختلف برای محافظت از کودکان چه کردند؟
  • اختلال‌های ارتباط مخابراتی در کهگیلویه و بویراحمد برطرف شد
  • مرکز تحقیقات «هوش مصنوعی و اینترنت اشیاء» مجوز فعالیت گرفت
  • صدور مجوز تأسیس مرکز تحقیقات«هوش مصنوعی و اینترنت اشیاء» دانشگاه آزاد سیرجان
  • توسعه 6G در ژاپن با سرعتی ۵۰۰ برابر نسل پنجم!
  • ارتباط گُرگرفتگی زنان یائسه با سلامت مغز
  • برقراری نخستین ارتباط بلوتوثی با فضا/ مقرون به‌صرفه و کارآمد
  • عکس معناداری که آذری جهرمی منتشر کرد
  • ممنوعیت تیک‌تاک به «شکاف اینترنت» سرعت می‌بخشد