Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴ محمدجواد آذری جهرمی عصر سه شنبه لایو اینستاگرامی «پیوست» به سوالات کاربران فضای مجازی درباره مسائل مختلف پاسخ داد. کاربرانی که عمده سوالات آن‌ها پیرامون قطع اینترنت و فیلترینگ بود. وزیر ارتباطات در این گفت و گو یک‌بار دیگر حضور در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ را تکذیب کرد و گفت در آینده به عنوان یک شهروند زندگی خواهد کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی درباره غیبت طولانی خود در جلسات هیات دولت که برخی آن را به قهر او از دولت ارتباط دادند، افزود: بعد از جلسه شورای عالی فضای مجازی، سرفه می‌کردم. بعد از رفتن به خانه به بدن‌ درد تبدیل شد.

همان شب به بیمارستان مراجعه کردم و تست دادم و تست منفی بود. بعد از مدتی عوارض گوارشی اعلام کردم. مجدد آزمایش دیگری دادم و نتیجه تست منفی بود. به مدت سه هفته کل ساختار و فیزیولوژی بدن من بهم ریخته بود. به شدت بدن درد داشتم و شدیدا سرفه می‌کردم. ۱۵ درصد درگیری ریه داشتم.

گزارشی مبنی بر کم‌فروشی نداریم

وی در خصوص گرانی تعرفه‌های اینترنت توسط اپراتورها در چند ماه گذشته خاطرنشان کرد: افزایش تعرفه خلاف قانون است، باید جریمه بدهند و پول مردم را به آن‌ها برگردانند. این اصل موضوع بود. به اپراتورها نیز تذکرات لازم داده شد. حرف اپراتورها این است که همه چیز گران شده و ما هم باید گران کنیم.

ما می‌گوییم این صحبت منطق ندارد چرا که امروز کاربران اپراتورها نسبت به دو سال قبل چند برابر شده‌اند. در نهایت نیز برخی از بسته‌ها ۱۵ درصد گران شدند. اکنون گزارشی مبنی بر کم‌فروشی نداریم.

صاایران برای بخش خاصی از مردم گوشی تولید خواهد کد

آذری جهرمی درباره تولید گوشی داخلی تصریح کرد: شاید مجموعه صاایران در تفاهم با یک شرکت چینی، قصد داشته باشند خط تولید را داخل ایران بیاورند تا بتوانند در این حوزه فعالیت کنند. صاایران قصد تولید گوشی داخلی دارد اما مفهوم این نیست که همه چیز را خودش تولید کند. صاایران قرار است گوشی‌هایی را برای افرادی تولید کند که بین ۲ تا ۲.۵ میلیون تومان قیمت دارد.

وزیر ارتباطات درباره سرنوشت شکایت‌هایی که در حوزه خدمات ارزش افزوده گفت: در این زمینه ۱۰۰ میلیارد تومان از مردم دزدی شده بود که ما آن را در برهه اول به مردم برگرداندیم.

پرونده دیگر این بود که متوجه شدیم دستبردهای ارزش افزوده به جیب مردم بسیار زیاد است و حجم نارضایتی مردم بسیار بالاست. برای مردم امکانی را به وجود آوردیم تا ببینند در سه سال گذشته چه میزان پول از آن‌ها کسر شده است. یک میلیاد و ۲۰۰هزار شکایت در این حوزه دریافت شد که رسیدگی به آن هنوز به نتیجه نرسیده است.

بیشتر بخوانید: پشت پرده سیاست فیلترینگ و فروش فیلترشکن/ از فعالیت شرکت تجارت الکترونیک کارا قشم چه می‌دانیم؟

اینترنت نسل پنجم عقب‌ماندگی اینترنت خانگی را جبران خواهد کرد

جهرمی درباره اینترنت نسل پنجم نیز افزود: نسل پنجم سیکل‌های مختلف دارد و یکی از موارد استفاده آن دسترسی خانگی بی‌سیم است که در دنیا نیز محبوب است. به لحاظ اقتصادی اینترنت نسل پنجم موبایل در ایران به بلوغ نرسیده است اما برای کاربر خانگی می‌توانید اینترنت نسل پنجم را فعال کنیم. این یک راه‌حل برای پر کردن خلاهایی است که عقب ماندگی ما در بخش اینترنت خانگی دارد.

وی در خصوص هدیه اینترنت رایگانی که در فواصل و به دلایل مختلف به افراد داده می‌شود گفت: با شیوع کرونا، شبکه موبایل که هسته اصلی دیتا را پوشش می‌دهد روی ۱۰.۵ پتابایت رفت و این سرعت را به شدت کاهش داده بود و شبکه قابل بهره‌برداری نبود. باید «کُر» را توسعه می‌دادیم. با اپراتورها به این نتیجه رسیدیم که اگر این بار را روی شبکه‌ اینترنت فیکس برسیم، مشکلات اینترنت موبایل حل خواهد شد. این اتفاق هم رخ داد.

هزینه اینترنت رایگان را دولت تامین می‌کند

آذری جهرمی درباره انحصاری عمل کردن اپلیکیشن شاد گفت: دولت تصمیم گرفته است که برای عدالت آموزشی تلاش کند. برای برخی از خانواده‌ها تامین بسته‌های اینترنتی دشوار است به همین دلیل نیاز بود که دولت حمایت کند گزارش‌های متعددی آمد و در دولت مطرح شد. در نهایت تصمیم بر این شد که استفاده از اپلکیشن‌های آموزشی رایگان شود. هزینه این کار را دولت تامین می‌کند و به اپراتورها می‌دهد.

اگر عقل در جامعه غالب باشد، اینترنت قطع نخواهد شد

وزیر ارتباطات درباره شبکه ملی اطلاعات گفت: بر اساس قانون شبکه ملی اطلاعات زیرساخت کشور است و اینترنت تنها یک خدمت روی این بستر است. اگر فردا اندروید مانند اپلیکیشن‌ها و بازارهای دیگر ایران را تحریم کند، ما باید حتما جایگزینی داشته باشیم که کسب و کارهای ما دچار مشکل نشوند.

کسانی که می گویند اینترنت ملی خائن هستند. عده اندکی می‌گویند اینترنت باید قطع شوند که این افراد صاحب نفوذ نیستند. فکر نمی کنم اگر عقل در جامعه قالب باشد، اینترنت قطع نخواهد شد.

او ضمن بیان این مسئله که پهپاد پستی مربوط به تحول دیجیتال شرکت ملی پست است، افزود: قرار بود پهپادها حمل و نقل وسایل و بار را تا ۱۳ کیلوگرم را انجام بدهند اما بعد از اعلام این خبر، ۱۶ نامه از دستگاه‌های مختلف دریافت کردم با این مضمون که به شما مجوز انجام این کار را نمی‌دهیم.

یک مسئله ساده بود که با برخوردهای عجیب رو به رو شد. قانون پهپاد روشن است و باید قبل از درخواست از سازمان هواپیمایی به پرواز در بیاید. نمی‌دانم دلیل مخالفت‌ها چیست.

جهرمی درباره توئیتی که در خصوص «محمدرضا شجریان» منتشر کرده بود هم گفت: گزارشی برای رئیس جمهور ارسال شد که من نیز آن را دیدم. توئیت من ربطی به فوت آقای شجریان نداشت. موضع من اطلاع رسانی درگذشت استاد شجریان نبود و امیدواریم که هر چه سریع‌تر بهبود پیدا کند. من از بچگی با ربنای ایشان بزرگ شده ام.

منبع: عصر ایران لینک کوتاه: کپی در کلیپ بورد کپی لینک خبر های مرتبط

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 وزیر ارتباطات آذری جهرمی آیت الله سیستانی اینترنت نسل پنجم وزیر ارتباطات جهرمی درباره

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۵۷۵۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشور‌های مختلف برای محافظت از کودکان چه کردند؟

در عصر تکنولوژی و فناوری استفاده از تبلت و گوشی میان کودکان و نوجوانان رواج پیدا کرد؛ اما استفاده از فناوری چه اندازه کنترل شده است تا کودکان محتوا‌های مربوط به سنین خود را مشاهده کنند؟

اینترنت و فضای مجازی به همان میزان که مفید و سودمند است، می‌تواند مخرب هم باشد به خصوص برای کودکان و نوجوان که نمی‌توانند محتوای نامناسب و مناسب از یکدیگر تمییز و تشخیص دهند و نیازمند کنترل مستقیم از سوی والدین هستند؛ اما این کنترل نمی‌تواند به صورت مستمر صورت بگیرد از طرفی رهاشدن در این فضا خطراتی به همراه دارد.

حفاظت از کودکان اینترنت در کشور‌ها با وضع قوانین سختگیرانه

با پررنگ شدن استفاده از اینترنت در سراسر جهان کشور‌ها به سمت وضع قوانینی رفتند تا فضای مناسب تری جهت استفاده کودکان و نوجوانان فراهم کنند. 

در سنگاپور قوانینی برای مقابله آزار آنلاین کودکان در نظر گرفته شد، طبق این قوانین پلتفرم‌های آنلاین موظف هستند در صورت گزارش محتوای مخرب اقداماتی انجام دهند و سیستم‌هایی مانند فیلتر‌های مختلف برای محافظت از کودکان به کار گیرند.

فرانسه

فرانسه تولیدکنندگان موبایل و رایانه مانند اپل و ... را وادار می‌کند گزینه‌ای برای محدودکردن دسترسی کودکان به اینترنت را برای والدین فراهم کنند. این قانون به طور کاملاً واضح استفاده و جمع آوری اطلاعات شخصی کاربران زیر سن قانونی را برای مقاصد تجاری مانند بازاریابی مستقیم ممنوع کرده است.

هند

کشور هند دستورالعملی را برای معلمان و والدین درباره ایمنی بازی‌های آنلاین صادر کرده است. طبق این دستورالعمل خرید دراپ‌های بازی بدون تاییدیه والدین مجاز نیست و باید از روش‌های پرداخت با رمز یکبار مصرف استفاده شود. والدین و معلمان باید به کودک آموزش دهند تا حریم خصوصی خود را در فضای آنلاین محافظت کنند.

استرالیا

استرالیا پیش نویس قانونی را ارائه کرده تا شبکه‌های اجتماعی را وادار کند برای کاربران کمتر از ۱۶ سال رضایت والدین را دریافت کنند. به این ترتیب استرالیا نیز به جمع کشور‌هایی می‌پیوندد که مشغول کنترل سنی شبکه‌های اجتماعی هستند و تلاش دارند قدرت شرکت‌های فناوری بزرگ را کنترل کنند.

چین
چین اقداماتی سختگیرانه علیه شرکت‌های فناوری بزرگ را آغاز کرد که پلتفرم‌های بزرگ باید به طور مرتب میزان حفاظت سایبری از افراد زیر سن قانونی را ارزیابی کنند تا محیطی سالم برای آنها فراهم شود. چین قوانینی برای محدود کردن وقت گذرانی افراد زیر ۱۸ سال در بازی‌های ویدئویی نیز وضع کرد و مدت زمان مجاز برای این گروه سنی را به ۳ ساعت در هفته کاهش داد.

ایران و اینترنت کودکان

سال گذشته در کشور ما با راه‌اندازی سرویس اینترنت کودک و نوجوان (سرویس ۴۵۶) برای خانواده‌ها سه روش به‌منظور حفاظت از کودکان در فضای مجازی فراهم کرد که نخست با شماره‌گیری #۴۵۶*، دوم از طریق سایت و سوم از طریق اپلیکیشن ۴۵۶ این امکان برای خانواده‌ها فراهم‌شده تا دسترسی کودکان و نوجوانان خود به اینترنت را متناسب با سن و شرایط هر کدام تعریف و مدیریت کنند. زیرا حفاظت از کودکان در محیط اینترنت نیازمند تلاش هماهنگ والدین، تولیدکنندگان، ارائه‌کنندگان خدمات و قانونگذاران است. 

فراهم سازی فضای مجازی ویژه کودکان و نوجوانان در چارچوب فرهنگ 

در دولت سیزدهم صیانت به منظور ایجاد شرایط مناسب برای استفاده مفید، سالم کودکان و نوجوانان از فضای مجازی و مراقبت از آنان در برابر آسیب‌های ناشی از آن انجام می‌شود. از جمله اهداف اجرای طرح صیانت از کودکان و نوجوانان در فضای مجازی می‌توان به فراهم سازی فضای مجازی ویژه خردسالان، کودکان و نوجوانان در چارچوب فرهنگ اسلامی-ایرانی برای استفاده مناسب از فضای مجازی و پیشگیری از آسیب‌های احتمالی آن اشاره کرد.

عیسی زارع پور وزیرارتباطات و فناوری اطلاعات با توجه به اینکه حوزه کودک و نوجوان در فضای مجازی حوزه بسیار مهمی است، اما آن‌چنان‌که باید و شاید به آن پرداخته نشده است گفته بود که سابقه بحث حفاظت از کودکان در فضای مجازی قریب به دو دهه است که در دنیا دنبال می‌شود و در اواخر دهه هشتاد و اوایل دهه نود هم فعالیت‌های خوبی در کشور انجام شد البته در ادامه کمتر به این حوزه توجه شده است و اقدامات انجام شده یا کافی نبوده یا متناسب با چارچوب‌های فرهنگی کشورمان نبوده است.

تکالیف در نظر گرفته‌شده در سند صیانت از کودکان در فضای مجازی، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات مکلف شده تا با همکاری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سایر نهاد‌های فرهنگی یک محیط امن در فضای مجازی برای کودکان فراهم کند تا آنها کمتر در معرض محتوا‌های نامناسب قرار گیرند. همچنین فراهم سازی محیط امن متناسب با سن و محتوایی که در اختیار کاربر قرار می‌گیرد، از دیگر تکالیف وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات است که با همکاری خیلی خوب خانواده ارتباطات کشور و در رأس آن اپراتور‌های تلفن همراه این امکان فراهم شده است.

سند صیانت از کودکان و نوجوانان در فضای مجازی یکی از مهمترین سند‌هایی است که در راستای تاکیدات مقام معظم رهبری در مورد رها بودن فضای مجازی تدوین شده است

سند صیانت از کودکان در فضای مجازی
سند صیانت از کودکان و نوجوانان در فضای مجازی یکی از مهمترین سند‌هایی است که در راستای تاکیدات مقام معظم رهبری در مورد رها بودن فضای مجازی تدوین شده چرا که بر آسیب پذیرترین بخش جامعه که کودکان هستند تاکید داشته و برای کاهش آسیب پذیری در این حوزه موثر است. 

سند حمایت از کودکان و نوجوانان در فضای مجازی، از سال ۱۳۹۸ در دستور کار شورای عالی فضای مجازی قرار گرفته بود تا به واسطه آن اینترنت کودکان از اینترنت عمومی جامعه مستقل شود و هم تولید محتوای گسترده‌ای مخصوص کودکان و نوجوانان در فضای اینترنت انجام شود سند صیانت از کودکان در فضای مجازی خردادماه سال ۱۴۰۰ به تصویب رسید. 

این سند مصوب شورای عالی فضای مجازی خالق الگوی ملی برای نظم بخشی حقوقی و مدیریت فضای مجازی در ارتباط با کودکان و نوجوانان ایرانی است؛ و اصل این سند، ایجاد محیط مجازی صیانت شده برای کودکان و نوجوانان است.

کلام آخر 

محافظت از کودکان و نوجوانان در فضای اینترنت لازم و ضروری است و باید همه نهاد‌های مربوطه از جمله وزارت ارتباطات و شورای عالی فضای مجازی و وزارت فرهنگ پای کار باشند، اما این نقش پررنگ والدین است که می‌تواند نتیجه مطلبوب را ارائه دهد و از آن مهم‌تر آموزش به کودکان و نوجوان از سوی خانواده و معلمان نکته پررنگی است که باید به صورت ویژه به آن پرداخت.

منبع: آنا

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

دیگر خبرها

  • دولت تا سال ۱۴۰۸ از حق‌السهم فیبر نوری چشم‌پوشی می‌کند
  • کشور‌های مختلف برای محافظت از کودکان چه کردند؟
  • حفاظت از داده‌های شخصی کاربران موجب رشد پایدار اقتصاد دیجیتال است
  • لایحه حفاظت از داده‌های شخصی تصویب شد
  • تصویب لایحه حفاظت از داده‌های شخصی در کمیسیون حقوقی دولت
  • عکس معناداری که آذری جهرمی منتشر کرد
  • الزام دارندگان پروانۀ دفاتر پیشخوان خدمات دولت به دریافت شناسه یکتا
  • معاون وزیر علوم: آیین‌نامه تسهیل جذب دانشجوی خارجی در دستور کار دولت است
  • تکمیل ‌‌هوشمندسازی پلاک‌های پستی تا پایان سال ۱۴۰۴
  • توسعه ارتباطات سیار با نصب و راه‌اندازی دکل اینترنت سرعت در قلعه خواجه